середу, 11 жовтня 2017 р.

ТОП-7 сервісів для створення по-справжньому крутих презентацій

 

Презентації — це потужний інструмент, який дійсно продає продукти, ідеї, знання і досвід. Але вся проблема в тому, що привернути увагу, зацікавити і переконати онлайн аудиторію презентацією стає все складніше. Вже нікого не здивуєш гарними слайдами, зробленими в класичному PowerPoint. Слухачів «чіпляє» інтерактив, динаміка і нестандартні візуальні ефекти...
Сьогодні ми хочемо поділитися з вами кращими сервісами для швидкого створення яскравих WOW-презентацій. З їх допомогою ви здивуєте кожного візуала на своєму онлайн-заході, навчитеся ефектно і структуровано підносити інформацію, і зробите так, що жоден слухач більше не захоче приходити на вебінари ваших конкурентів. Давайте разом зруйнуємо цей світ однотипних і нудних PP-шаблонів, жахливих слайдів і «сухого» презентаційного змісту.
1. Prezi
Prezi
Цей модний в Європі хмарний сервіс для створення інтерактивних презентацій в режимі онлайн вже полюбився і нашим клієнтам. Він пропонує велику кількість цікавих рішень для візуалізації контенту через використання медіафайлів, векторної та іншої графіки. Крім того, тут вам буде запропоновано безліч заготовок, стилів і шаблонів, які прикрасять ваш контент і додадуть презентації жвавості.
Особливість сервісу — послайдові переходи і система масштабування (наближення, поворот і віддалення окремих об'єктів). Ресурс хоч і англомовний, але інтуїтивно зрозумілий у використанні і відмінно підходить для візуального супроводження онлайн-виступів. Всього декілька хвилин і презентація із стильним дизайном готова.
Серед переваг Prezi можна виділити можливість спільної роботи над проектом декількома користувачами, публікацію готової презентації в блозі або на сайті, збереження презентації для автономного показу без використання інтернету. Є безкоштовний тестовий період на місяць.


2. Документи Google
Google Docs
Сьогодні це найпопулярніша альтернатива PowerPoint. Презентація, створена в хмарному сервісі Google Docs — просте і зручне рішення для тих, у кого немає офісних пакетів. Всі потрібні інструменти завжди під рукою, а явною перевагою буде можливість ділитися проміжними результатами з колегами та слухачами, обговорювати деталі проекту в режимі онлайн, зберігати презентації у віртуальному файл-менеджері..
Готові презентації завантажуються, як у форматі PDF (потім їх зручно роздрукувати), так і в форматі PPTX, який підходить для Power Point. Тут доступні основні функції з оформлення презентацій, кілька шаблонів дизайну, різноманітні шрифти, анімаційні ефекти та інші виразні інструменти.
Хоча в Google Docs і відсутні новомодні навороти, а функціональні можливості обмежені, творча людина завжди знайде вихід і зробить цікаву і красиву слайд-презентацію для свого вебінару. І це абсолютно безкоштовно!
3. Haiku Deck
Haiku Deck
Цінителям мінімалізму сюди! Haiku Deck — це максимально спрощений ресурс для швидкого створення барвистих презентацій. Що стосується інтерфейсу і юзабіліті, то сервіс побудований просто ідеально — у вас не піде жодної зайвої хвилини на знайомство з ним. Ви запускаєте редактор і відразу ж починаєте вставляти свої заголовки, зображення і тексти на слайди. Ніяких проблем! Користувачі, які звикли робити презентації в PowerPoint, відчувають повне полегшення, коли запускають Haiku Deck.
З його допомогою дуже просто оформити слайди для онлайн-виступу. Головна концепція — стиль мінімалізм (мінімум інформації на слайді). Тут не вийде задіяти складний графік, музику або відео. Сервіс дозволяє створювати презентації формату «картинка + текст», чого часто буває цілком достатньо для тьюторів та ведучих онлайн-заходів.
Незважаючи на всю свою простоту і обмежені можливості, безкоштовна версія Haiku Deck надає всі необхідні функції, включаючи вибір тем оформлення, фонові зображення, якісні шаблони, різні типи заголовків, вставку тексту, графіків і діаграм.


4. Apple Keynote
Apple Keynote
Головний суперник MS PowerPoint, якому вже в найближчому майбутньому пророкують домінування, як у сфері бізнесу, так і в онлайн-освіті. Цей потужний, але при цьому простий у використанні сервіс дозволяє створювати приголомшливі презентації на пристроях Apple, (Mac, Ipad і iPhone). Вражаючий дизайн шаблонів слайдів і шикарні графічні елементи від провідних розробників Apple, барвиста колекція з більш ніж 40 тем — все це перетворить вашу презентацію на справжню виставу, яка гарантовано «зачепить» аудиторію. Вартість сервісу - $ 9,99.
Вибравши фонову основу для свого проекту, просто замініть шаблони тексту і графічних елементів власним контентом. За допомогою зручних інструментів можна додати таблиці, діаграми, мультимедійні об'єкти, фотографії, відео та навіть музичні композиції з бібліотеки iTunes. А оживити все це вам допоможуть ефектні анімації і переходи, які виглядають так, наче їх створювала професійна команда дизайнерів.
Перейти, наприклад, з PowerPoint на Keynote - дуже просто, адже тут встановлена та ж система слайдів, вибору тем, текстів і зображень. А якщо ви використовуєте одночасно кілька пристроїв Apple, всі правки і зміни в проекті, що вносяться на одному гаджеті, автоматично синхронізуються на всіх інших.
5. SlideRocket
SlideRocket
SlideRocket — це багатофункціональна онлайн-платформа для створення «багатих» і динамічних презентацій, яка, як і в PowerPoint, заснована на системі слайдів. Але! Тут слайди зручніші, яскравіші і різноманітніші. Є можливість використовувати звукові, відео, флеш та інтерактивні спецефекти. У нашій добірці це найдорожчий сервіс: ціна повного професійного пакета становить $ 360 на рік. Можливості безкоштовного аккаунта обмежені.
Платна підписка дозволяє використовувати безліч цікавих функцій: зберігання презентацій і файлів в онлайн, флеш-анімація, спільна робота з контролем версій, публікації, демонстрація через веб-конференцію, аналіз результатів.
Що стосується зручності, то працювати з сервісом досить просто, але інтерфейс програми дуже насичений і вам доведеться витратити трохи часу для вивчення всього функціоналу і можливостей.
6. SlideDog
SlideDog
SlideDog — популярний сервіс для створення презентацій, який виділяється на загальному фоні підтримкою широкого спектру форматів. Це не редактор презентацій в чистому вигляді, до якого ми звикли в PowerPoint або Keynote. Працює сервіс на основі комбінування візуальних компонентів в плейлист — тут ви можете одночасно використовувати відео, зображення, слайди PowerPoint, веб-сторінки, файли у форматі PDF та інший контент. Можна навіть додавати відeо з YouTube. Просто розташовуєте все в необхідній послідовності і зберігаєте, як цільну презентацію. Таким чином, вам більше не доведеться перемикатися між окремими файлами і програмами. Є безкоштовна версія.
SlideDog відрізняється простим, стильним і зручним інтерфейсом. Головна перевага сервісу — це можливість інтерактивної взаємодії з користувачами в ході показу прeзентаціі. Функція онлайн-обміну дозволяє підключати до спілкування близько 100 слухачів одночасно. Аудиторія також може коментувати пpоцесс і залишати свої відгуки. Загалом, це дуже корисний ресурс для всіх спікерів, тьюторів і ведучих, за допомогою якого можна створювати соковиті, інформативні та оригінальні презентації для вебінарів, онлайн-конференцій, майстер-клaссов і др.
7. Slides
Slides
Завершуємо наш огляд ще одним дуже потужним і порівняно новим онлайн-редактором для створення і демонстрації презентацій будь-якого рівня складності. Якщо ви плануєте представити проект в браузері, то за допомогою сервісу Slides можна змінювати HTML-розмітку, а також вносити коректування в CSS. Що важливо, експортувати слайди можна в будь-якому зручному форматі, а демонстрація презентації може бути виконана на комп'ютері або мобільному пристрої.
Інтерфейс редактора, звичайно, головоломний і поки ще не доведений до досконалості в наборі базових інструментів, але функціонал, в цілому, дуже цікавий. Чого тільки варте нелінійне оформлення слайдів! Slides надає безкоштовну промо-версію, де доступні базові функції. Вартість повноцінного продукту — від 6$ на місяць.
Сподіваємося, що представлені в нашому огляді сервіси допоможуть вам у створенні цікавих інтерактивних презентацій, які пожвавлять будь-який онлайн-захід.

Немає коментарів:

Дописати коментар