середа, 22 лютого 2017 р.

5 НАЙКРАЩИХ БЕЗКОШТОВНИХ АНТИВІРУСІВ ДЛЯ WINDOWS




Лідерами (з перемінним успіхом) серед антивірусів для настільних комп’ютерів з Windows на борту сьогодні вважається трійка Kaspersky Internet Security, ESET NOD 32 і BitDefender. Річна підписка на будь-який з них коштує в районі 400 гривень. Трохи, але не всім хочеться платити. Тим більше що є безкоштовні продукти, що забезпечують рівень захисту лише трохи гірше.
Отже, п’ятірка найкращих безкоштовних комплексних антивірусів (ця інформація базується на тестуванні AV-test для Win 7 64 bit).


360 Internet Security

Один з кращих безкоштовних антивірусів. Складається з наступних компонентів: антивірусного монітора реального часу, мережевого павука для фільтрації завантажень, посилань і фішингових сайтів, а також антікейлоггера для захисту від перехоплення клавіатури і модуля захисту веб-камери від перехоплення зловмисником.
Захист базується на кількох елементах: як офлайн-сканера використовується ядро BitDefender (вважається кращим з перемінним успіхом) або Avira, QVM II використовується для виявлення потенційно небезпечних елементів, а хмарне рішення 360 Cloud підтримує актуальність захисту.
Завдяки модулю System Repair програма здатна контролювати зміни в системних файлах операційної системи і ліквідувати аномальні зміни, що дозволяє своєчасно усувати найшкідливіші віруси. Для вдумливих користувачів є можливість запуску додатків в режимі Sandbox ( «Пісочниця») – таким чином програма працює в ізольованому середовищі і при наявності вірусного коду не може заподіяти шкоди комп’ютеру.
360 Internet Security
Вважається одним з кращих безкоштовних антивірусів як по продуктивності, так і за рівнем захисту (не в останню чергу завдяки ядру BitDefender). Незважаючи на китайське походження продукту, робота з ним не складає великих труднощів.

Panda Free Antivirus

Включає в себе хмарний антивірус, антишпигун, антіруткит і евристичну перевірку. Крім цього, антивірус уміє блокувати підозрілі файли автозапуску флеш-накопичувачів і фільтрувати трафік кожного запущеного процесу, видаючи зрозумілий будь-якому користувачеві докладний звіт. Новинка заснована на технології «колективний інтелект» (Collective Intelligence), використовуваної всіма продуктами Panda. Це дозволяє працювати без оновлень, оскільки перевірка заражених і підозрілих файлів проходить на віддалених серверах.
Однак подібна реалізація антивіруса вимагає постійного і досить швидкого підключення до інтернету. У разі його відсутності рівень захисту може бути значно знижений.
Panda Free Antivirus
Дещо поступається комплексу 360 Internet Security тільки за рівнем захисту.

Avast Free Antivirus

Старий знайомий для багатьох читачів. Крім власне антивіруса і вже традиційного антишпигуна, комплекс заходів щодо захисту комп’ютера від Avast включає в себе мережевий і інтернет-монітор, який вміє не тільки аналізувати трафік, але і шукати потенційні дірки в програмному і апаратному обладнанні, що використовується для підключення до Мережі. Монітор вміє працювати навіть з захищеним https-протоколом, що стане в нагоді особливо при здійсненні покупок в інтернеті.
У новій версії основний антивірусний сканер Avast отримав цікаву можливість: крім аналізу існуючих і потенційних загроз у вигляді заражених, чужорідних файлів, є можливість аналізу всього встановленого на комп’ютері ПЗ для пошуку застарілих програм і компонентів, які можуть привести до зараження.
Avast Free Antivirus
Один з найпопулярніших безкоштовних антивірусів для персональних комп’ютерів. Простий інтерфейс, достатній рівень захисту.

AVG Antivirus Free

Включає антивірус в комплекті з антишпигуна, антіруткіта, надбудови веб-захисту та сканера пошти. Здатний вбудовуватися в браузер для реалізації функції безпечного пошуку. Цікавою особливістю цієї програми є компонент Identity Protection, що забезпечує аналіз поведінки програм при роботі з ідентифікаційними і конфіденційними даними, що підвищує їх збереження.
У комплект безкоштовної поставки, крім власне антивіруса, входить PC Analyzer – надбудова для пошуку та усунення загальних проблем файлової і операційної систем: помилок реєстру, непотрібних файлів, помилок фрагментації дисків і зламаних ярликів.
AVG Antivirus Free
Незважаючи на дещо нижчий рівень захисту власне антивірусного модуля, AVG Antivirus Free користувачеві буде цілком достатньо. До того ж окремим модулем для захисту конфіденційних даних з усіх розглянутих антивірусів володіє тільки продукт компанії AVG.

Comodo Internet Security Premium

Найбільш повний комплект для домашнього використання: як і в інших, є всі необхідні «анти», включаючи повноцінний фаєрвол. У парі з останнім працює DNS-сервіс Comodo Secure DNS, блокуючий фішингові, рекламні та інші шкідливі і неблагонадійні сайти. Як і лідер 360 Internet Security, володіє «пісочницею». Антивірус перевіряє усі програми і їх сертифікати на справжність. При будь-яких нестиковки скрипт буде працювати з купою обмежень, що не дозволяють потенційно шкідливого коду в пошкодити або заразити систему.
Бонусами в комплекті йдуть: захищений браузер Chromodo на основі Chromium, монітор процесів Comodo Killswitch і окрема утиліта для очищення зараженої системи (що може стати в нагоді при креш встановленого антивіруса). Варто відзначити, що Comodo – єдиний з представлених антивірусів, що пропонує можливість створення завантажувального фізичного носія для перевірки системи.
Comodo Internet Security Premium
Програє конкурентам за всіма статтями: і за рівнем захисту, і в плані продуктивності, і навіть в юзабіліті. З іншого боку, як комплексне рішення являє собою непоганий вибір.

Немає коментарів:

Дописати коментар